Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Agenda Barnasants del 6 al 17 DE Març

March 6, 2019 @ 7:00 pm - March 17, 2019 @ 11:00 pm

barnasants 2019

LA MIRADA VIOLETA

DIMECRES 6 DE MARÇ. CASTELL D’ALTAFULLA / 19.30 H / 5€

La mirada violeta és un espectacle poeticomusical teatralitzat de la cantautora Meritxell Gené i la poeta i escriptora Aina Torres que retraten dues escriptores fonamentals de la literatura catalana: Maria-Mercè Marçal i Montserrat Roig.

Qui eren? Per què van escriure? Com les va condicionar el fet de ser dones? Cançons, poemes, diàlegs, reflexions i objectes que ens fan submergir en el món de les dues escriptores. Un homenatge a les dones de mirada violeta.

 

NAMINA

DIJOUS 7 DE MARÇ. CENTRE CULTURAL ALBAREDA (BARCELONA) / 19.45 H / 9 – 12€

 

PRESENTACIÓ DE DISC – Ens endurem el vent

Namina va començar a aixecar cançons de manera autodidàctica a tretze anys. Dos anys després va formar el seu primer projecte i, des de llavors, no ha parat de tocar i cantar en directe. Més de vint anys de trajectòria sobre els escenaris i un puny inesgotable de cançons, melodies i paraules.

Enguany presenta el seu tercer treball, Ens endurem el vent, on explora noves sonoritats i on juga amb la llengua amb l’ànim d’evocar i de resistir. Cultura per somniar i combatre.

 

 

SERGI ESTELLA

DIJOUS 7 DE MARÇ. HARLEM JAZZ CLUB / 19.45 H / 9 – 12€

 

Ho superes i et fots

Sergi Estella va dedicar el seu primer LP a la ciutat de Barcelona. El va escriure quan anava al seu primer concert. Des de llavors poques vegades ha tornat a la gran ciutat per por a quedar atrapat al cotxe, condemnat dins del vehicle.

Tanmateix, Estella ha decidit tornar a la jungla per presentar el seu primer treball en solitari, Ho superes i et fots. El cantautor, un autèntic one man band, farceix el disc del dirty blues més pantanós i del folk més tendre. Tot salpebrat amb un àcid humor marca de la casa.

 

 

MARIA DEL MAR BONET I JOSÉ MARÍA VITIER

DIVENDRES 8 DE MARÇ. TEATRE JOVENTUT / 20.30 H / 22€

 

CONCERT ESPECIAL – Maria del Mar Bonet i José María Vitier

Maria del Mar Bonet i José María Vitier uneixen la veu i el piano acompanyant-se l’un a l’altre a l’escenari, entre música i cançons de Cuba i de Mallorca. Fruit de la mútua admiració envers l’obra de cadascun, i amb la complicitat dels qui tenen l’epicentre del seu art al cor d’una illa, el recital combina les composicions de Vitier, un dels més grans pianistes de la història contemporània de la música recent a Llatinoamèrica; amb la música i la cançó de Maria del Mar Bonet, una de les més grans veus de la Mediterrània i dels Països Catalans.

 

LES KOL·LONTAI

DIVENDRES 8 DE MARÇ. TEATRE ATENEU DE SANT CELONI / 20 H / ENTRADA LLIURE

 

DISSABTE 9 DE MARÇ. CASAL DE VALLROMANES / 20.30 H / 12€

 

DIUMENGE 10 DE MARÇ. AUDITORI MUNICIPAL DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS / 19 H / 18 – 20€

 

Cançons Violeta

Montse Castellà, Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal són Les Kol·lontai i vertebren el col·lectiu de dones cantautores i feministes compromeses amb la llibertat i la igualtat. Després d’actuar arreu dels Països Catalans, presenten el disc de la gira ‘Cançons Violeta’, un concert i un treball que recull els textos de diverses creadores catalanes (Rosa Fabregat, Felícia Fuster o Zoraida Burgos). Les Kol·lontai les reivindiquen, les diuen, les musiquen i les fan arribar al públic.

ROSA ANDREU

DIVENDRES 8 DE MARÇ. SALA MARGARIDA XIRGU (BIBLIOTECA DE CASTELLDEFELS) / 21 H / 8€

 

Memòria de les oblidades

A Memòria de les oblidades, Rosa Andreu es posa en la pell d’una de les quatre dones empresonades pel règim franquista al convent de les Oblates de Tarragona.

La reclusa que encara Andreu és l’única de les quatre dones que va ser afusellada; el seu cos encara roman en una fosa comuna de la ciutat. L’actriu la interpreta acompanyada de l’acordió de Ferran Barrios. El text, ple de desesperació i ràbia, és obra de Tecla Martorell i està dirigit per Joan Pascual.

 

ENRIC HERNÁEZ

DIVENDRES 8 DE MARÇ. LUZ DE GAS / 21 H / 12 – 15€

 

PRESENTACIÓ DE DISC – Himnes

Enric Hernáez agrupa a Himnes les cançons que considera que la força del temps ha convertit en odes, càntics. Cançons, diu ell, plenes de raons per ser. Al disc, Hernández canta i adapta temes i poemes de Joan Brossa, Pi de la Serra, Víctor Jara, Boris Vian, entre d’altres. Presentarà aquests himnes acompanyat de Joan Isaac, Mercè Serramalera, Anna Ferrer i VerdCel.

 

NÉVOA

 

DISSABTE 9 DE MARÇ. AUDITORI BARRADAS / 20H / 15€

 

PRESENTACIÓ DE DISC – Vol. 2 Orgull de classe

Névoa i el guitarrista Vicenç Solsona han treballat junts en la formació de fado que lidera la cantant i, des del 2010, tenen un projecte conjunt com a duet. El segon treball sorgit d’aquesta col·laboració (Vol. 2 Orgull de classe) és un conjunt de cançons amb una mirada social per fer valdre el que compartim amb la majoria de la humanitat: la classe social i tot el que implica. Amb lletres i composicions de Zeca Afonso, Ovidi Montllor, Toti Soler, Quintero, León y Quiroga, entre d’altres.

 

TESA

DISSABTE 9 DE MARÇ. LLEIALTAT SANTSENCA (BARCELONA) / 19.45 H / 9 – 12€

 

PRESENTACIÓ DE DISC – La matança de Tesa

 

Tesa presenta el seu nou disc, el segon en solitari després del seu debut Al-Tesa, el 2017. El mateix està gravat i mesclat a Atomic Studio amb Mark Dasousa. Els fonaments d’aquest treball són molt semblants als de l’anterior. Podem dir que el disc es basa en la cultura d’arrel valenciana, en el feminisme i la festa. En aquest nou lliurament, Tesa ha recorregut a ritmes llatins i afros i peces instrumentals electròniques. En aquest treball han participat activament Andrae i Eryfukksia, que també acompanyen a Tesa en els directes.

 

OSCÁRBOLES

DISSABTE 9 DE MARÇ. CASINET D’HOSTAFRANCS / 19.45 H / 9 – 12€

 

Indulto

Oscárboles és un d’aquells rars portents que viu en les profunditats de la música d’autor, un artista desbocat i tendre que rebenta cànons i neurones a cada vers que vomita.

 

Bestial com Buñuel, enginyós com Mihura i irreverent amb totes les seves forces. El míssil de la seva cruesa no deixa indiferent a ningú. Després del pas pel programa Factor X presenta el seu últim disc Indulto al BarnaSants, en el que compta amb les col·laboracions d’El Niño de la Hipoteca i el Kanka.

 

 

PEPPE VOLTARELLI

DIUMENGE 10 DE MARÇ. HARLEM JAZZ CLUB / 19 H / 9 – 12€

 

Voleva fare l’artista. Voltarelli canta Modugno

Voltarelli és un aventurer amb veu poderosa. Després d’una etapa com a capità d’Il Parto delle Nuvole Pesanti, aquest bluesman i actor calabrès va arrencar, fa una dècada, una carrera en solitari. Voltarelli arriba ara a Barcelona per retre homenatge a Domenico Modugno quan es compleixen setanta anys del seu tema estrella: Nel blu dipinto di blu. Voltarelli el recorda amb l’espectacle ‘Volvere fare l’artista. Voltarelli canta Modugno’, un viatge a l’estil dels ‘cantastorie’, i sobretot, al fer musical de Mister Volare. Concert coorganitzat amb Cose de Amilcare.

 

ÒSCAR BRIZ

 

DIJOUS 14 DE MARC. HARLEM JAZZ CLUB / 19.45 H / 9 – 12€

 

PRESENTACIÓ DE DISC – No caure és que m’agafes de les mans

 

Més enllà dels temes rescatats de la seva dilatada trajectòria (20 anys aquest 2019), Òscar Briz presenta els seus dos darrers treballs.

 

Dos EPs editats entre setembre i gener passats i lligats per una autora de portada comuna i dos períodes vitals correlatius però ben distints. Com diu Xavier Aliaga a El Temps sobre un d’aquests discos curts, No caure és que m’agafes de les mans “és un treball que es fa desesperadament curt per a l’oient i que és la resposta creativa, íntima i personal a un període vital devastador”.

 

 

ANDREU VALOR

 

DIVENDRES 15 DE MARC. HARLEM JAZZ CLUB / 19.45 / 9 – 12€

 

PRESENTACIÓ DE DISC – Poemitza’t

 

Després d’un immillorable 2017, celebrant deu anys als escenaris, el cantautor de Cocentaina ha tingut un 2018 igualment impecable.

 

Enguany ha editat dos treballs: la gravació d’un concert en directe i la publicació del disc Poemitza’t, que presenta al Barnasants. Aquest segon projecte inclou quinze cançons basades en versos de poetes que han escrit en la llengua compartida de l’Alguer a Alacant. Al disc hi trobem des de composicions clàssiques (Pere Quart) a poemes dels bards més arriscats (Ponç Pons).

 

 

CARLO DONEDDU I CATERINANGELA FADDA

DIVENDRES 15 DE MARC. CASA DEGLI ITALIANI DI BARCELLONA / 21 H / 10€

 

Gatticattivi

Escoltar el duet Gatticattivi és fer una volta al món de la guitarra espanyola. Això sí, des d’una perspectiva diferent. Una perspectiva alimentada per una llarga amistat, una experiència musical extraclàssica i un gran amor per aquest instrument. Caterinangela Fadda y Carlo Doneddu van començar formant-se amb el mestre Armando Marrosu per acabar adquirint noves tècniques a Barcelona amb Fernando Rodríguez. Ara, tots dos reprenen trajectòries per al projecte conjunt Gatticattivi.

Concert coorganitzat amb Cose de Amilcare.

 

ALESSIO ARENA

DISSABTE 16 DE MARÇ. CENTRE ARTESÀ TRADICIONARIUS / 12 – 15€

 

PRESENTACIÓ DE DISC – Atacama

Alessio Arena recorre a Atacama els paisatges inèdits d’un nou cançoner mediterrani, però no només. També inclou l’experiència d’un llarg viatge pel desert xilè i les seves músiques. Situat entre tres eixos (Xile, Catalunya i Nàpols), Alessio ens porta amb la seva punyent i delicada veu per una travessia emocional entre la cançó i els sons del món més viscerals. No hi falten les marques de la casa: denúncia social i resistència poètica.

Concert coorganitzat amb Cose de Amilcare.

 

 

TREN SEEGER & CONVIDATS 

 

DISSABTE 16 DE MARÇ. L’AUDITORI (BARCELONA) / 21 H / 15 – 18€

 

Centenari de Pete Seeger

Tren Seeger és un projecte musical iniciat l’any 2014 (any de la mort de Pete Seeger) integrat pel cantant Arturo Gaya, el guitarrista Sergi Trenzano, el baixista Kike Pellicer i l’acordionista Cati Plana. La seva és una proposta que reivindica la figura del cantant nord-americà, considerat  el pare de la música folk arreu del món i referent de noms tan importants com Bob Dylan, Joan Baez o Bruce Springsteen. Tren Seeger, lògicament, ha pensat un concert commemoratiu amb un repertori de 17 cançons arranjades i adaptades al català.

 

POL FUENTES

DISSABTE 16 DE MARÇ. HARLEM JAZZ CLUB / 19.45 H / 9-12€

 

PRESENTACIÓ DE DISC – Embranzida

 

 

Quan una persona veu per primer cop un concert d’en Pol Fuentes es queda bocabadada perquè probablement no ha vist mai res semblant.

 

En aquest concert de la gira d’Embranzida, Pol Fuentes guia a l’espectador per un viatge narratiu que sedueix i hipnotitza el públic. Tres músics de primer ordre ens acompanyen: Bernie Sànchez, Iban Rodríguez i Oriol Francisco.

 

 

OS CHOTOS 

DIUMENGE 17 DE MARÇ CENTRE ARAGONÈS / 12 H / 7€

 

Cadenzias

Cadenzias és un treball que pivota entre la música i la poesia d’Ánchel Conte, considerat el precursor de la literatura moderna en llengua aragonesa.

El disc conté disset cançons que són, de fet, poemes de reculls editats pel bard més un parell de composicions inèdites. L’extensa varietat de sonoritats incloses al disc (jazz, bossa nova, blues, ranchera…) fan de Cadenzias un treball obert i cosmopolita.

 

 

CLEMENTINA 

DIUMENGE 17 DE MARÇ. HARLEM JAZZ CLUB / 19 H / 9 – 12€

 

Darrere del vent

En un trajecte de metro, dos desconeguts es van trobar per casualitat i van decidir fer música junts. Així va néixer Clementina, un duet catalano-mexicà format per Gina Margarit i Carlos Montfort. Darrere del vent (RHRN, 2017) és un disc d’una sonoritat delicada, amb regust de conte i rítmics ecos mexicans. Escoltar-los és un  viatge d’imaginació colorista que ressona suaument per dins.

Details

Start:
March 6, 2019 @ 7:00 pm
End:
March 17, 2019 @ 11:00 pm
Event Category:
Website:
www.barnasants.com